FöreläsningarBildspel

– Den Helige Franciskus i ord, ton och bild


Min dotter Maria von Scheven sjunger sånger runt den helige Franciskus av Assisi och berättar om honom men också om den heliga Klara. Hon låter oss  bli bekanta med vår nuvarande påve Franciskus och delar med sig av sin kunskap om den lilla staden Assisi uppe i de Umbriska bergen i Italien. Jag visar bilder från staden och dess omgivningar.Föreläsning/Workshop

– Hjärtats väg


Föreläsning, workshop och meditation i den helige Franciskus anda.   


Vet du vilken din själs agenda är? Många människor söker idag efter ett andligt uppvaknande! Vi vet att vi har en oändlig potential och känner att vi vill bli mer sanna och hela. Kanske söker vi efter vårt uppdrag i livet?

 


Under en föreläsning får du ta emot urgamla sanningar som vi för länge sedan har glömt bort. Du kommer att få kunskap om enkla men kraftfulla nycklar för att höja medvetande. Vi kommer att lägga mycket fokus på hur du genom att öppna ditt hjärta får tillgång till högre energier. Vi klarar det inte på egen hand, men med högre kunskap, djup rening och healing kan du få kontakt.


Tiden är NU. Kunskap ger förståelse och förståelse frigör rädslan. Våra guider hjälper oss gärna om vi ber dem.

 Bildspel och sång

– Mitt möte med Dalai Lama


Till svindlande sköna bilder från Himalayas bergslandskap berättar jag om mitt möte med den tibetanske munken Pema Dorjee. Ett möte som fört mig på resa till Nepal och ett buddhistiskt kloster i huvudstaden Kathmandu, till en avlägsen bergsby i skuggan av Mount Everests snöklädda topp och till en audiens med Dalai Lama, Dharamsala i Indien. Jag berättar om buddhismens lära om kärlek och medkänsla men också om grymheter mot det tibetanska folket.


Min dotter, sopranen Maria von Scheven, sjunger sånger om det tibetanska folket. Sånger som berör!
Föreläsning

– Med Geshe Pema Dorjee


En gång om året under de tio senaste åren har jag arrangerat en föreläsning med den buddhistiske munken Pema Dorjee. Han är en välutbildad och vältalig person, som sedan många år tillbaka reser runt i världen för att undervisa om buddhismen och samla in pengar till de många framgångsrika hjälpprojekt som han driver i Indien och Nepal.


Men vägen till hans nuvarande position har inte varit enkel. Som barn tvingades han som 8-åring  tillsammans med sin familj fly från det kinesiska förtrycket i Tibet. Efter en tid i Nepal, fylld av svåra umbäranden, kom han så småningom till Dharamsala i norra Indien. Där lever och verkar han nu i nära samarbete med Dalai Lama. I Nepal har Pema Dorjee på Dalai Lamas uppdrag låtit bygga ett buddhistiskt kloster för att bevara en mycket gammal tibetansk tradition.


Varje år har vi olika teman: ”Kvinnligt och Manligt inom buddhismen”, ”Mindfullness och livsglädje”, ”Vad är en god människa” och det finns också möjlighet att ställa frågor. Det brukar alltid var fullsatt i Café Iris trevliga lokaler på Klaraborgs Herrgård i Karlstad.


Vinsten från föreläsningarna går oavkortat till något av Pema Dorjees många värdefulla projekt.